Κατηγορίες
Νέες Τεχνολογίες & Εκπαίδευση

Bookemon

Το Bookemon ( http://www.bookemon.com/ ) είναι ένα ελεύθερο, δημιουργικό διαδικτυακό λογισμικό για παιδιά κάτω των δεκατριών, στο οποίο μπορούν να γράψουν, να επεξηγήσουν, να εμπλουτίσουν με εικόνες τις ιστορίες τους και να τις τυπώσουν σαν πραγματικά βιβλία με σκληρό εξώφυλλο με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού. Παρ’ όλο που δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα, δίνει τη δυνατότητα μετατροπής μιας ιστορίας, η οποία έχει τη μορφή αρχείου word, pdf και power point. Το Bookemon στηρίχτηκε στη φιλοσοφία ότι κάθε παιδί μπορεί να γίνει συγγραφέας με τα κατάλληλα εργαλεία και την κατάλληλη υποστήριξη. Σκοπός είναι να ενισχύσει τα κίνητρα συμμετοχής και προσωπικής έκφρασης των μαθητών.

“Μια διαφορετική Πρωτοχρονιά για την οικογένεια Μπρι”

Η παρούσα ιστορία δημιουργήθηκε από μαθητές Γ΄δημοτικού με τη χρήση του Bookemon. Τα παιδιά δούλεψαν με βάση το διαδικαστικό – κειμενοκεντρικό μοντέλο παραγωγής γραπτού λόγου και έγιναν συγγραφείς για πρώτη φορά.

Μπορείτε να δείτε την ιστορία στον σύνδεσμο: https://www.bookemon.com/read-book/453749

Παρατίθεται η εργασία μου “Από το χαρτί στην οθόνη του υπολογιστή” η οποία παρουσιάστηκε στο συνέδριο “Νέος Παιδαγωγός” και περιγράφει ολόκληρο το σχέδιο μαθήματος δημιουργίας της ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *